BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

 

 

Călătorul, care vrea să viziteze aceste meleaguri ajunge în judeţ prin calea ferată sau pe şoseaua naţională în multiple puncte de acces, judeţul fiind accesibil direct din Sfântu Gheorghe, Baraolt, Sighişoara, Sovata, Deda, Piatra-Neamţ, Comăneşti sau Târgu Secuiesc aproape la fel de uşor, dar în mod sigur parcurgând trasee care prin pitorescul lor reprezintă delectare pentru ochiul şi sufletul călătorului.

Numele "Harghita" este de origine necunoscută. Specialiştii în lingvistică nu au fost capabili să dea o explicaţie ştiinţifică privind originea sa, dar în datinile locale trăieşte legenda, conform căreia este numele unei fete a unei căpetenii ai hunilor. Muntele vulcanic, unul din cele mai importante masive din Carpaţii Orientali, paralel cu Munţii Ciucului, care e vizibil aproape de pe tot cuprinsul judeţului, poartă acest nume din vremuri arhaice.

Judeţul este format din Scaunele Secuieşti de odinioară - al Odorheiului, al Ciucului, Gheorghenilor şi Casinului - şi zona Topliţei şi Tulgheşului în nord. Suprafaţa totală este de 6639 km2.

În 1968 s-a renunţat le împărţirea teritorială de tip sovietic şi au fost create noile structuri teritorial-administrative, judeţele. Reşedinţa noului judeţ trebuia să fie Odorheiu Secuiesc, dar ca urmare a demonstraţiilor stradale a locuitorilor săi, sediul judeţului a fost mutat la Miercurea-Ciuc